Конкурс проєктів місцевих ініціатив: станом на 1 вересня Програма виконана на 46%

Конкурс проєктів місцевих ініціатив: станом на 1 вересня Програма виконана на 46%

15.09.2020

Сьогодні, 15 вересня, відбулося засідання Конкурсної ради з реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області на 2020 – 2025 роки. Головував на засіданні заступник голови Львівської обласної ради Юрій Гудима.

Спершу члени Конкурсної ради заслухали інформацію щодо реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив станом на 1 вересня.

Як повідомив Юрій Гудима, з 1143 проєктів-переможців – на 981 проєкті підписано угоди з підрядником, роботи тривають на 383 проєктах, а на 527 – вже завершено, не розпочато роботи – на 233 проєктах (на загальну суму з обласного бюджету 27,475 млн грн.). Касові видатки з місцевих бюджетів (районний, міський, селищний, сільський) склали 48,3 млн грн, за рахунок небюджетних коштів – 41,3 млн грн. Разом за рахунок залучених коштів громадам вже вдалося освоїти 89,6 млн грн. У той же час з обласного бюджету станом на 15 вересня профінансовано лише 38,38 млн грн. (за аналогічний період минулого року – 52,74 млн грн). Касові видатки обласного бюджету становлять 34,9 млн гривень.

Варто зазначити, що по кількості завершених проєктів загалом Програма уже виконана на 46% (% завершених проєктів до усіх переможців).

Опісля Конкурсна рада, зважаючи на звернення територій і установ, ухвалила рішення про виключення 7 проєктів з числа переможців обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у 2020 році у зв’язку з неможливістю їх реалізації.

Під час засідання також проаналізували стан виконання Програми в частині укладення угод з підрядними організаціями та початку робіт на об’єктах. Так, станом на 1 вересня угоди загалом не укладено на 162 проєктах (14% від кількості переможців) на суму з обласного бюджету – 19,2 млн грн.

«Органи місцевого самоврядування, керівництво громад несуть відповідальність за неукладення угод із підрядниками», - наголосив Юрій Гудима.

Отож, беручи до уваги актуальний стан реалізації Програми, Конкурсна рада ухвалила:

- рекомендувати департаменту фінансів Львівської ОДА провести до 10 жовтня 2020 року фінансування тих проєктів, які станом на сьогодні мають акти виконаних робіт і подали заявки на фінансування;

- рекомендувати департаменту фінансів Львівської ОДА не фінансувати 162 проєкти, де станом на 1 вересня не укладено угоди з підрядними організаціями;

- рекомендувати органам місцевого самоврядування та структурним підрозділам ОДА, які станом на 1 вересня ще не розпочали реалізацію проєктів, проте мають укладені угоди з підрядними організаціями, до 5 жовтня активізувати роботу щодо реалізації проєктів і подати Львівській обласній раді та Львівській ОДА акти виконаних робіт. Якщо ці акти будуть відсутні на встановлену дату – рекомендувати департаменту фінансів Львівської ОДА не фінансувати дані роботи.

Нагадаємо, 19 лютого Конкурсна рада з питань реалізації Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у Львівській області затвердила 1143 переможця на загальну суму з обласного бюджету – 139,6 млн грн.

Більше про Конкурс проєктів місцевих ініціатив – тут.