Львівщина відзначає 130-річчя від дня народження Євгена Коновальця

Львівщина відзначає 130-річчя від дня народження Євгена Коновальця

14.06.2021

Сьогодні, 14 червня, Львівщина вшановує постать полковника Армії УНР, голови проводу українських націоналістів Євгена Коновальця. Цього року відзначаємо 130- річчя від дня його народження.

В межах урочистостей у с. Зашків Львівської району голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, керівництво ОДА, місцева влада, народні депутати, обласні обранці, громадськість поклали квіти  до пам’ятника Євгену Коновальцю. Духовенство провело чин молитви.

«Сьогодні маю велику честь бути в історичному місці, де народилась видатна особистість – справжній син України, борець за українську державність Євген Коновалець. Він кожен день віддавався боротьбі за нашу державу, він жив думкою про Україну, про українську націю і про її майбутнє. 
Євген Коновалець – це приклад успіху, перемоги, лідерства.
«Не здавайся, не бійся, не зупиняйся, мрій, працюй», - казав Коновалець. Тому робімо усе для того, щоб Україна ніколи не втратила те, за що Коновалець та багато інших Героїв України поклали своє життя», - зазначила під час виступу Ірина Гримак.

Присутні також послухали концерт за участі ансамблю Також сьогодні Народного дому с. Зашків «Дзвіночок» та хору ліцею ім. Є. Коновальця.

Також нагадуємо, що упродовж 18-20 червня на батьківщині Євгена Коновальця відбудеться щорічний патріотичний фестиваль «Зашків», який заснований молодіжними громадськими організаціями Львівщини у 2006 році і приурочений до дня народження Євгена Коновальця.

Як відомо, депутати Львівської обласної ради 16 лютого проголосили 2021 рік – Роком Євгена Коновальця.