Львівщина відзначає 83-тю річницю від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола

Львівщина відзначає 83-тю річницю  від дня народження Героя України В’ячеслава Чорновола

24.12.2020

Сьогодні, 24 грудня, на Львівщині відбулись урочисті заходи з нагоди 83-ої річниці від дня народження В’ячеслава Чорновола.
Вшанувати пам'ять біля пам’ятника видатному українцеві зібралося керівництво Львівської обласної ради, ОДА, депутати, громадськість.

Розпочалися  урочистості покладанням квітів до пам’ятника В'ячеславу Чорноволу та громадським віче. 

«Сьогодні ми маємо велику честь знаходитися тут та вшановувати пам’ять Великого українця, який , переконана, живе в серці кожного з нас.
В’ячеслав Чорновіл – це визначна постать України, патріот, націоналіст, який є творцем підвалин нашої державності, він живе серед нас.  
Ті справи, життєвий шлях, його жертовність передаються з покоління в покоління, тому ми маємо про це  не лише пам’ятати, а важкою щоденною працею продовжувати його ідеї, його боротьбу, його незламніть духу.
Він дав нам шанс бути громадянами своєї держави, бути нацією серед народів. І наш обов’язок – це зберегти і примножити для наших майбутніх поколінь», - зазначила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Присутні також спільно заспівали духовний гімн України "Боже, Великий, Єдиний".

Довідково:
В'ячеслав Чорновіл — український політик,  публіцист, літературний критик, діяч руху опору проти зросійщення та національної дискримінації  українського народу. Провідник українського національно-демократичного визвольного руху кінця 80-х - 90-х років; Герой України (посмертно). 
У період з 1990 до 1992 року — В'ячеслав Чорновіл був головою Львівської обласної ради.