Львівщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Республіці Молдова за сумісництвом Нортон де Андраде Мелло Рапеста

Львівщину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Республіці Молдова за сумісництвом Нортон де Андраде Мелло Рапеста

22.06.2021

Сьогодні, 22 червня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак зустрілася з  Надзвичайним та Повноважним Послом Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Республіці Молдова за сумісництвом Нортоном де Андраде Мелло Рапеста.

Під час зустрічі сторони обговорили напрямки для співпраці та напрацювання  спільних проєктів в економічній та гуманітарній сферах, залученні інвестицій. 

«Бразилія є близькою для України, адже вона налічує достатньо велику діаспору, з якою ми прагнемо комунікувати та будувати важливий місточок дружби між Україною та Бразилією.

Переконана, ми це можемо зробити в освітній галузі, налагодивши співпрацю  між закладами вищої освіти. В культурній – започаткувавши тематичні фестивалі, Дні Бразилії на Львівщині. Ознайомчі промо- та медіатури  та ділові обміни для бізнесових кіл.

Львівщина – гостинний край. Ми маємо чудові курорти, розвинутий туризм в Карпатах, історико-культурну спадщину. Нам є чим зацікавити іноземців», - зазначила Ірина Гримак.

Також голова облради наголосила, що Львівщина прагне розвивати активно міжрегіональну співпрацю. 

«Обмін делегаціями – представниками місцевого самоврядування Львівщини та бразильських регіонів, зокрема зі штатом Парана, стало б  потужним стимулом для розвитку та сигналом чудової дружби між нашими країнами», - зауважила Ірина Гримак.

В свою чергу Надзвичайний та Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні та Республіці Молдова за сумісництвом
Нортон де Андраде Мелло Рапеста розповів, що у цьому році відзначається 130-річчя початку української імміграції до Бразилії. У межах цього ювілею в Україні планується низка заходів в онлайн форматі і, якщо дозволить епідеміологічна ситуація, буде організовано відповідну програму святкування.