Львівська національна філармонія запрошує на Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»

Львівська національна філармонія запрошує на Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти»

23.09.2020

Упродовж 25 вересня – 4 жовтня у Львові відбудеться 26-й Міжнародний фестиваль сучасної музики «Контрасти», організатором якого є Львівська національна філармонія за підтримки Львівської обласної ради. Темою цьогорічного фестивалю є «Метаморфози-2020». 

Фестиваль триватиме десять днів, у його програмі – двадцять подій симфонічної, камерно-інструментальної, електроакустичної та вокальної музики. У подіях «Контрасти» візьмуть участь музиканти з України, Польщі та Німеччини.

На гостей Фестивалю очікують ексклюзивні події, у рамках яких будуть презентовані нові композиції українських митців. Зокрема, 1 жовтня у виконанні Академічного камерного оркестру “Віртуози Львова” відбудеться прем’єра твору Ольги Криволап “Carmina amoris” (Пісні кохання) для струнних. Знаменитий цикл “Місячний П'єро” Арнольда Шенберґа прозвучить 27 вересня в перекладі українською. Також у програмі «Контрастів» - електроакустичні перформанси Максима Коломійця (“Внутрішні голоси”, 2 жовтня) та Остапа Мануляка (“Визволення з плаского світу IІ”, 3 жовтня).

Гостем цьогорічних «Контрастів» стане польський ансамбль Kwartludium. 3 жовтня колектив презентуватиме проєкт “Множинний образ”, у рамках якого відбудеться прем’єра твору молодої української композиторки Марти Галаджун. Саме вона минулого року, у 2019-му, була виокремлена з-поміж усіх інших учасників композиторських майстер-класів COURSE, та отримала можливість написати твір для цього ансамблю.

Закриття Фестивалю відбудеться 4 жовтня під батутою польського диригента Вінсента Козловського. У програмі концерту у виконанні Струнної групи Академічного симфонічного оркестру Львівської національної філармонії звучатиме композиція Ріхарда Штрауса “Метаморфози”, назва якої й підштовхнула організаторів Фестивалю до створення концепції «Контрастів» 2020 року.

Події відбуватимуться паралельно у двох форматах: у присутності глядачів (з дотриманням всіх карантинних норм) та у трансляції наживо на офіційному YouTube-каналі Львівської національної філармонії. Просимо звернути увагу на те, що трансляції в інтернеті будуть доступні для перегляду виключно під час проведення концертів.

Фестивальні медіа-ресурси:

https://philharmonia.lviv.ua

https://www.facebook.com/contrasts.icm.festival

Офіційний YouTube-канал Львівської національної філармонії: 

https://www.youtube.com/user/PhilharmonyLviv