Львівська обласна психіатрична лікарня стала частиною німецького урядового проєкту

Львівська обласна психіатрична лікарня стала частиною німецького урядового проєкту

16.12.2021

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» є частиною проєкту Федерального міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини.

Співпраця та українсько-німецьке партнерство у психіатрії відбувається за фінансової підтримки німецької Ініціативи партнерства лікарень під патронатом Федерального міністерства з економічної співпраці та розвитку Німеччини.

У жовтні цього року керівник бізнес-директор Ініціативи партнерства  лікарень Штефан Тевес з гордістю вручив німецьким медикам офіційний знак на підтвердження того, що психіатричні лікарні у місті Лянгенфельд (Німеччина) та «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня» стали партнерами  реалізації проєкту.

Таким чином реалізовується спільний «Меморандум про співпрацю», підписаний влітку головою Львівської обласної ради Іриною Гримак та представниками Німецько-Польського товариства психічного здоров’я до якого увійшли німецьке клінічне об’єднання та польський спеціалізований шпиталь ім. Св. Ядвіги.

«Наша співпраця з іноземними колегами триває близько 10 років, проте зараз ми вийшли на новий рівень, що засвідчує й особлива увага від уряду Німеччини. – Зазначив генеральний директор обласної клінічної психіатричної лікарні Богдан Чечотка. – Львівська лікарня отримала від партнерів понад 50 тонн  гуманітарної допомоги. Це речі першої необхідності для підопічних, електроприлади».

Заступник директора  з лікувальної роботи Юрій Зеркаль зазначив, що спільно з німецькими медиками львівським лікарям вдасться реалізувати новітні соціально-медичні проєкти, які дозволять поступово вивести пацієнтів з психлікарні й допомогти їм адаптуватися до суспільства.

«Медики Львівщини завдяки проєкту отримали шанс на навчання за кордоном. Там вони зможуть дізнатися, як функціонують психіатричні клініки в Європі, як організовано роботу різних відділень, яким є індивідуальний підхід до пацієнта та як перейти на форму лікування, яка не потребує постійного перебування в медзакладі. Статус лікарень, як офіційних партнерів гарантуватиме підтримку та сприяння влади наших держав, отже ми зможемо досягти необхідних для суспільства результатів», - наголосив Юрій Зеркаль.