Львівська обласна рада передала для бібліотек та шкіл Луганщини книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса»

Львівська обласна рада передала для бібліотек та шкіл Луганщини книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса»

14.11.2020

Сьогодні, 14 листопада, у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтва ім. Сергія Прокоф’єва (Луганська область)  відбулася презентація книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса».

Участь у заході взяв  голова Львівської обласної ради Олександар Ганущин.

Як відомо, з ініціативою закупити заборонену судом для розповсюдження книгу «Справа Василя Стуса» для бібліотек і шкіл Львівщини і Луганщини виступив очільник львівського парламенту.

«Ми провели успішні переговори з видавництвом і нам вдалося закупити книгу про Стуса для бібліотек та шкіл Луганської області. А це близько 600 екземплярів. 
Це справа принципу. Історію життя Василя Стуса має знати кожен. Від великого до малого. Тому така ініціатива є вкрай важлива для того, щоб знати правду, щоб вивчати нашу історію і по-справжньому любити Україну. 
Дуже радий сьогодні бути на Луганщині і мати можливість зустрітися з справжніми патріотами нашої країни. Разом до перемоги!», - зазначив Олександр Ганущин.

Нагадуємо, Дарницький районний суд 19 жовтня ухвалив рішення, яким частково задовольнив позов народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса». Зокрема, суд вирішив визнати «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації» інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Справа Василя Стуса». Крім того, суд заборонив Кіпіані і видавництву Vivat використовувати і поширювати в ЗМІ інформацію, яка міститься в згаданих двох розділах і «надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як персонажа, дійової особи без його згоди».

Вахтанг Кіпіані та видавництво Vivat заявили, що на таке рішення буде подано апеляцію.