Львівський історичний музей запрошує на виставку реставрованих ікон Модеста Сосенка

Львівський історичний музей запрошує на виставку реставрованих ікон Модеста Сосенка

21.07.2021

У комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський історичний музей» у п’ятницю, 23 липня, відбудеться відкриття виставки «Реставрація ікон Модеста Сосенка зі Славська».

На виставці представлять Іконостас із церкви Успіння Пресвятої Богородиці з смт. Славська, створений орієнтовно в 1910 р., і який є одним із небагатьох збережених іконостасів авторства Модеста Сосенка. Іконостас дійшов до нашого часу в неповному складі, із втраченими складовими.

Окрім того, ікони іконостаса орієнтовно в 80-их рр. були перемальовані низькоякісним непрофесійним фарбовим шаром, що повністю приховав авторський живопис Модеста Сосенка.

Реставрація ікон тривала впродовж 2020 –2021 рр. у Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

На виставці поряд із відреставрованими іконами буде експоновано декілька ікон на стадії реставрації для демонстрації цього процесу.

Відкриття виставки – 23 липня о 15:00 год. у Львівському історичному музеї (Кам'яниця Корнякта, пл. Ринок, 6, ІІІ пов.).

Виставка експонуватиметься до кінця серпня.