Львівський обласний клінічний діагностичний центр серед лідерів України за наданням спеціалізованих медичних послуг

Львівський обласний клінічний діагностичний центр серед лідерів України за наданням спеціалізованих медичних послуг

12.01.2021

Дев’ять місяців в Україні працює Програма медичних гарантій.  З 1 квітня 2020 року на нову систему фінансування перейшли медзаклади, що надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу. До цього з липня 2018 року за новою системою працювали заклади, які надають первинну допомогу. 

У Програмі медгарантій у 2020 році було визначено п’ять пріоритетних медичних послуг, які перебувають у фокусі особливої уваги Національної служби здоров`я України (НСЗУ). За підсумками 9 місяців Львівський обласний клініко-діагностичний центр» є лідером в Україні у розрізі надання пріоритетних послуг за пакетами «Езофагогастродуоденоскопія», «Колоноскопія» (лікувально-діагностичні процедури для ранньої діагностики онкозахворювань). 

Так, згідно з даними НСЗУ, з квітня до грудня 2020 року Львівська область надала майже 11 тисяч ендоскопічних пріоритетних послуг. З них Львівський обласний клінічний діагностичний центр за електронними скеруваннями  – 4 тисячі послуг, що дозволило закладу зайняти лідируюче місце в області та Україні. Загалом в Україні таких послуг надано 103 тисяч. Тобто кожен 25 пацієнт в Україні отримав ендоскопічну пріоритетну послугу у Львівському обласному клінічному діагностичному центрі. Під час обстеження у ЛОКДЦ вперше виявлено 86 випадків новоутворів. Люди скеровані на відповідне лікування. 

«Раннє виявлення недуги дає шанс на одужання. Тому закликаю не нехтувати своїм здоров’ям, а отримати скерування від свого сімейного лікаря і пройти необхідні обстеження. Ми дорожимо нашою репутацією, тож гарантуємо, що це буде якісно і на високому рівні», - каже директор Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівський обласний клінічний діагностичний центр» Роман Пукаляк. 

Додамо, що до закладів, що надають спеціалізовану та високоспеціалізовану допомогу НСЗУ при контрактуванні висувала підвищені вимоги, зокрема щодо наявності у них необхідного обладнання для проведення обстеження та лікування, лікарів та медперсоналу відповідної кваліфікації. 

Нагадаємо, Львівський обласний клінічний діагностичний центр – медичний заклад з понад тридцятилітньою історією. Заснований у 1988 році. Надає консультативно-діагностичну допомогу мешканцям України. В штаті закладу – висококласні фахівці, які проводять діагностику різних захворювань на основі комплексного та всебічного обстеження хворих із застосуванням діагностичної техніки, інструментальних та лабораторних методів. Щорічно консультує та обстежує понад 150 тисяч людей.