Майно протитуберкульозного санаторію в Немирові передали в користування Немирівської міської лікарні на 3 роки

Майно протитуберкульозного санаторію в Немирові передали в користування Немирівської міської лікарні на 3 роки

07.12.2021

Львівська обласна рада погодила передачу на баланс комунальному некомерційному підприємству Яворівської міської ради «Немирівська міська лікарня» приміщення та земельної ділянки колишнього обласного протитуберкульозного санаторію у смт Немирів.

«Львівський обласний протитуберкульозний санаторій» перебуває у комунальній власності Львівської обласної ради та впродовж 2021 року в оперативному управлінні «Немирівської міської лікарні».

За рік у паліативному відділенні лікарні створено понад 100 ліжкомісць, працює 49 осіб та створено 26 нових робочих місць.   Відтак депутати вирішили залишити майно в оперативному управлінні колективу Немирівської лікарні ще на 3 роки. Рішення  зумовлене необхідністю створення умов для функціонування, розвитку та розширення паліативного відділення закладу охорони здоров’я та забезпечення якісних медичних послуг для населення. Через три роки депутати планують заслухати  звіт щодо функціонування закладу й розглянути можливість продовження угод на використання приміщень.  

«Ми зацікавлені в ефективному використанні обласного майна. На сьогодні приміщення колишнього санаторію використовується Немирівською лікарнею, підтримується в належному стані, приносить користь громаді, адже в ньому отримують належну медичну допомогу мешканці Львівщини. Медичний заклад має підписані пакети на фінансування медичних послуг з Національної служби здоров’я, збільшено кількість лікарняних ліжок з 60 до 100. Ми бачимо, що лікарня розвивається, а якісні медичні послуги сьогодні вкрай необхідні  громаді», - пояснив в.о. керівника управління майном спільної власності Тарас Зозуля.  

Раніше відповідне рішення розглянула та запропонувала на розгляд депутатів комісія з питань комунального майна Львівської обласної ради.