«Мале Карпатське коло»: відбулися відкриті торги по капітальному ремонту автошляху Боберка – Бориня

«Мале Карпатське коло»: відбулися відкриті торги по капітальному ремонту автошляху Боберка – Бориня

09.09.2020

Сьогодні, 9 вересня, на «ProZorro» відбулися відкриті торги по капітальному ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення С141908 Боберка – Бориня Турківського району. За їх результатами – до будівництва цього автошляху приступить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», загальна сума угоди –  419 542 тис грн, протяжність – 26,4 км. Роботи на об’єкті виконуватимуть у межах проєкту «Мале Карпатське коло».

Прокоментував цю подію голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин:

«Мале Карпатське коло – не стоїть на місці! Отже, 1 вересня стартували роботи на 76 млн грн на відтинку «Славсько – Хащованя». Далі буде шлях на перевал і з‘єднання з Верхнім Студеним.

А сьогодні день, який ми наближали, як могли, ще з 2018 року. Бо тоді коштом обласного бюджету ми стартували з проєктною документацією на автошлях, якого ніколи не існувало в природі, – горяни Верхньої і Нижньої Яблуньок, Шандровця і Боберки це можуть підтвердити.

То ж ми зуміли! За підсумком відкритих торгів на «ProZorro» до будівництва автошляху Боберка – Бориня приступить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл». Загальна сума угоди – 419 542 тис грн. Змін до неї буде ще багато, в плані - повноцінний об‘їзд Шандровця, але сьогодні ще одна сторінка перегорнута, а нова починає писатися.

І, звісно, ми розраховуємо на те, що тепер переговори про новий пункт пропуску «Боберка - Смольник» матимуть зовсім іншу вагу і результат.

Нагадаю, «Мале Карпатське коло» – спільний проєкт влад Львівщини, Закарпаття та Івано-Франківщини, покликаний з‘єднати сучасною безпечною дорожньою інфраструктурою центральну частину Українських Карпат. Це все разом – дороги, велодоріжки, безпека і доступність. Маленький прототип – це дорога «Східниця – Урич», яку ми теж просуваємо вже 4 роки.

Подяка за підтримку усім причетним, а також тим, хто вірив і допомагав просувати цю ідею на всіх рівнях.

Малому Карпатському колу – бути», - наголосив очільник облради.

Детальніше про Мале Карпатське коло нижче:

https://lb.ua/blog/oleksandr_ganushchyn/456120_male_karpatske_kolo_stoit.html

https://www.youtube.com/watch?v=uu0bvKTHvNg

https://lvivoblrada.gov.ua/news/oleksandr-ganushchin-prezentuvav-iniciativu-mizhregionalnoji-spivpraci-male-karpatske-kolo