Мешканців області закликають вакцинуватися від COVID-19 та захистити себе та близьких

Мешканців області закликають вакцинуватися від COVID-19 та захистити себе та близьких

30.09.2021

Депутати обласної ради сьогодні, 30 вересня, на сесії заслухали  інформацію Львівської ОДА щодо санітарно-епідеміологічної ситуації на території Львівщини, проведення вакцинації та вжиття заходів реагування у зв’язку з епідемією корона вірусу.

Як розповів директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, захворюваність у всіх  районах станом на зараз має тенденцію до зростання.

«Впродовж останнього місяця  ми спостерігаємо зростання захворюваності на коронавірус у Львівській області. Найбільше фіксується випадків у Львівському районі.  Окрім того, ми маємо зростання відсотку госпіталізованих хворих.

За увесь час у Львівській області COVID-19 підтвердили у 150 114 осіб. Померлих – 3896 людей. Одужали від коронавірусної інфекції – 136 747 осіб.
За попередню добу із діагнозом COVID-19 по Львівській області госпіталізували 191 особу. Скерували на самоізоляцію – 2078 осіб. В реанімації перебуває 115 людей, з них на апаратах ШВЛ – 26», - розповів Орест Чемерис.

За його словами, в області виділено 3685 ліжок для лікування хворих на COVID-19, з них 91% забезпечені подачею кисню. Завантаженість ліжок становить 48 %. На сьогодні задіяні 15 стаціонарів області для надання допомоги хворим, дитяча лікарня «ОХМАТДИТ» та обласний перинатальний центр.

Щодо вакцинації, то в області щоразу збільшується кількість центрів вакцинації населення, які працюють навіть у вихідні. Вакцинацію забезпечують 102 мобільні бригади, працює 181 пункт щеплення та 27 центрів вакцинації. Також підготовлені 3 бригади регіональних тренерів, які проводять навчання фахівців пунктів щеплень.

«Станом на зараз проведена вакцинація проти COVID-19  767 тисячам особам. З числа вакцинованих першу дозу отримали 433 тис. осіб, другу – 334 тис. осіб. Першою дозою щеплено 21%,  двома 17% дорослого населення, - розповів Орест Чемерис. – Кількість хворих щодня зростає, тому закликаємо захистити себе та близьких та вакцинуватись. Усіма вакцинами від COVID-19 область забезпечена у достатній кількості».

За підсумками розгляду питання депутати запропонували профільним комісіям обласної ради напрацювати механізм стимулювання та заохочення колективів медичних та освітніх комунальних установ, а також соціального захисту  за досягнення високого рівня вакцинування та подати пропозиції на наступну сесію облради.