Ми не дамо знищити мікропроєкти, – Олександр Ганущин

Ми не дамо знищити мікропроєкти, – Олександр Ганущин

19.11.2020

Львівська обласна рада сьогодні, 19 листопада, розглянула проєкт рішення «Про роботу Львівської обласної державної адміністрації в частині фінансування державних та обласних програм у 2020 році».

У своєму виступі голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив, що дане питання є надзвичайно важливим, яке викликає не тільки обурення в залі та у місцевих громадах, а, може, навіть деякий страх у деяких представників виконавчої вертикалі.

«На жаль, виконавча влада «провалила» стосунки з Києвом на тому рівні, що проблематика з ДФРР – це лише вершина айсбергу. Ці взаємини необхідно рятувати і встановлювати, інакше і в короткостроковій, і довгостроковій перспективі лишимся ні з чим. Не робіть заручниками ситуації всю область!

А небажання внести обласні цільові програми на розгляд ради вчасно, до 15 листопада, – це просто у вас знизилася виконавська дисципліна, а проблематика, пов’язана з політикою, загострилася.  

А тепер щодо Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив: ми точно не дамо «зламати» цей конкурс. Ми, Львівська обласна рада VII скликання, не дамо знищити мікропроєкти!

Нехай голова Львівської ОДА сам розбереться із ситуацією невнесення програм усіма департаментами облдержадміністрації, незадовільного проведення фінансування по чинних програмах і прийме рішення», - наголосив очільник облради.

Нагадаємо, що через неритмічне фінансування Програми проведення обласного конкурсу проєктів місцевих ініціатив у територій з’явилося занепокоєння, що ті об’єкти, які вже реалізовані і проплачені з базових і спонсорських коштів, будуть не профінансовані з обласного бюджету.