Микола Іщук проїхав 800 км через Польщу та Чехію – благодійна ініціатива #Шлях_святого_Якова

Микола Іщук проїхав 800 км через Польщу та Чехію – благодійна ініціатива #Шлях_святого_Якова

05.10.2022

Депутат Львівської обласної ради Микола Іщук за шість днів на велосипеді проїхав зі Львова через територію Польщі. Сьогодні він долає паломницький маршрут «Шлях святого Якова» дорогами Чехії. Щодня паломник проїжджає двоколісним транспортом понад сотню кілометрів. Час від часу - зупиняється у містах та селах, зустрічається з українцями, а також з добрими людьми, які активно допомагають нашій державі вистояти й перемогти.

«Вечір п’ятниці я провів у розмові з сім’єю біженців з Ізюму, які зараз проживають у Польщі. У місті Бітом, на завершення недільного дня, зустрівся з Магдаленою Гоїк. Ця тендітна жінка працює з українцями, допомагає нашим землякам адаптуватися в Польщі та навчає їх польської мови. Подякував за велику роботу і віру в перемогу України. Далі, у гірському чеському селищі Римарові познайомився з багатодітною українською родиною. Бажаю всім найшвидшого повернення додому - у мирну Україну», - розповів депутат.

Нагадаємо, 30 вересня, Микола Іщук вирушив у благодійну паломницьку велопрощу до Іспанії. Там у місті Сантьяго-де-Компостелла зберігаються мощі апостола Якова. Маршрут добре відомий європейцям та входить до числа пам'яток всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

У співпраці з Благодійним фондом "Із янголом на плечі" Микола Іщук під час поїздки європейськими країнами залучає меценатів. Метою благодійної ініціативи є збір коштів на реабілітацію, протезування й відновлення поранених воїнів, які лікуються у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих ім. Ю.Липи».

Благодійна ініціатива стартувала за підтримки Львівської обласної ради та Львівської обласної військової адміністрації. Підтримати ініціативу можна тут