Міністр охорони здоров’я поспілкувався з керівниками медзакладів Золочівщини

Міністр охорони здоров’я поспілкувався з керівниками медзакладів Золочівщини

23.01.2023

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко сьогодні, 23 січня, спільно з керівниками Львівщини, очільниками громад та директорами медзакладів Золочівського району обговорили розвиток і реформу галузі охорони здоров’я у цій частині нашої області.

За словами Віктора Ляшка, наразі необхідно забезпечити три головні критерії для пацієнта – це якість доступність і безоплатність медичної допомоги. 

«У межах кожного укрупненого району має бути створено спроможну мережу медичних закладів, яка покриватиме всі необхідні базові послуги для пацієнтів», - сказав міністр. 

Як повідомив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, під час конструктивної розмови йшлося про управлінські рішення, потребу в додатковому сучасному обладнанні, підбір якісного персоналу, гідну оплату праці, забезпечення оптимального пакету доступних медпослуг для населення.

«Навіть у цей складний воєнний час наша тилова область зобов’язана розвивати і підтримувати гідний рівень медицини. Багато залежить від області, але ще більше від самих громад, ініціативи і менеджменту медзакладів. І тут важлива постійна співпраця для доброго результату», - зауважив Юрій Холод.

Віктор Ляшко також відвідав комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня». Він зазначив, що міністерство охорони здоров’я спільно з партнерами провели аудит потреб у галузі психічного здоров’я в часі війни й залучають донорів, щоб допомогти спеціалізованим лікарням відповідати на запит суспільства. Зокрема, щодо психіатрії та реабілітації.

Окрім того, міністр взяв участь у церемонії передачі від ВООЗ ще 26 автомобілів швидкої допомоги. Це – 6 автомобілів для перевезення пацієнтів та 20 реанімобілів підвищеної прохідності для медицини катастроф, які обладнані всім необхідним для транспортування важкопоранених: кисневими балонами, дефібриляторами, транспортними апаратами ШВЛ та іншим медичним обладнанням.