Мистецтво надихати, мистецтво творити, мистецтво перемагати: у Львівському палаці мистецтв погасили унікальну марку

Мистецтво надихати, мистецтво творити, мистецтво перемагати: у Львівському палаці мистецтв погасили унікальну марку

27.01.2023

Сьогодні, 27 січня, у комунальному закладі Львівської обласної ради «Львівський палац мистецтв» відбулося погашення унікальної поштової марки «Мистецтво надихати, мистецтво творити, мистецтво перемагати». Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод під час заходу наголосив, що Львівський палац мистецтв став першим найбільшим гуманітарним штабом Львівщини з перших днів повномасштабної війни. За його словами, марка є символічною і вона залишиться цінним пам’ятним подарунком у майбутньому.

«Марка випущена в рамках програми «Власна марка» тиражем - 100 штук. Вона виготовлена на честь Львівського палацу мистецтв, який робить величезну роботу у галузі культури, а зараз активно допомагає внутрішньо переміщеним особам та нашим захисникам. Марка символізує духовну боротьбу», - зазначив керівник Львівської дирекції «Укрпошти» Євгеній Савчук.

На марці зображено лик Святого Луки, який вважається покровителем культури і мистецтва. Митці Львівщини ще з 2014 проводили благодійні аукціони та збирали кошти на підтримку української армії. А з 24 лютого минулого року активно взялися за волонтерську роботу.

Директор Львівського палацу мистецтв, керівник Гуманітарного штабу Юрій Візняк наголошує, що від початку повномасштабного вторгнення тут об’єдналися усі, незалежно від професії: політики, художники, небайдужі з різних областей України та з інших країн.

«Волонтерська робота у штабі та мрія про перемогу над ворогом надихала кожного. Гуманітарний штаб у Львівському палаці мистецтв продовжує роботу. Ми передали понад 40 тис. вантажів по Україні, близько 75 тис. внутрішньо переміщених осіб отримали тут допомогу. Зараз продовжуємо відправляти на схід країни автотранспорт, генератори та інші необхідні речі. Тому марка понад усе виражає подяку усім, хто разом з нами у боротьбі за Україну», - зазначив Юрій Візняк.