Міжнародний центр миротворчості та безпеки відвідала група генералів Збройних сил США

Міжнародний центр миротворчості та безпеки відвідала група генералів Збройних сил США

18.02.2019

Очолив американську делегацію колишній Верховний головнокомандувач об'єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал у відставці Філіп Брідлав. Разом із ним на Львівщину завітали 16 вищих офіцерів в ранзі генерал-майора, бригадного генерала або віце-адмірала, які представляють всі види Збройних сил США та є слухачами програми CAPSTONE, що розроблена 1982 року на базі Національного університету оборони США спеціально для новопризначених вищих офіцерів.

Перебуваючи у МЦМБ, члени американської військової делегації оглянули об’єкти навчально-матеріальної бази Центрального містечка. Зокрема, чималу зацікавленість у них викликало ознайомлення із можливостями Центру імітаційного моделювання, створеного за допомогою американських партнерів. Також вони поспілкувалися з військовослужбовцями ЗС США, відвідавши місця їхнього проживання та відпочинку.

Під час брифінгу іноземні гості ознайомились з можливостями МЦМБ та особливостями підготовки підрозділів ЗС України іноземними інструкторами у рамках «Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна» (JMTG-U).

Наприкінці зустрічі начальник Національної академії сухопутних військ генерал-лейтенант Павло Ткачук подякував американській стороні, а особливо колишньому Головнокомандувачу Об’єднаними ЗС США в Європі генералу Філіпу Брідлаву, за всебічну підтримку України з боку США у ці непрості часи.