На базі двох санаторних шкіл Львівщини створять наукові ліцеї

На базі двох санаторних шкіл Львівщини створять наукові ліцеї

04.10.2022

Комунальні заклади Львівської обласної ради «Винниківська загальноосвітня санаторна школа І-III ступенів» та «Львівська загальноосвітня санаторна школа №1 І-III ступенів імені Б.І Антонича» будуть трансформовані у наукові ліцеї.  

Міністерство освіти і науки України погодило реорганізацію комунальних закладів. Враховуючи це, члени профільної депутатської комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради напрацювали проєкт рішення щодо зміни типу та найменування закладів. Документ буде винесено на розгляд обласних депутатів під час найближчого сесійного засідання.  

За словами директора департаменту освіти і науки Львівської обласної військової адміністрації Олега Паски, таке реформування доцільне, воно відбуватиметься впродовж кількох років.    

«Через 3-4 роки ми побачимо іншу якість освіти у цих комунальних закладах», - зазначив Олег Паска.  

«У Львівській області чотири санаторні школи, але реформуємо ми зараз дві з них. Щоб успішно розвивати наукові ліцеї, з університетами Львівщини підписано Меморандум. Відтак, один із ліцеїв співпрацюватиме з Національним університетом «Львівська політехніка», а інший з Національним університетом імені Івана Франка.

В ліцеях навчатимуться місцеві діти, а також діти з різних населених пунктів області. У таких навчальних закладах буде передбачено можливість поселення дітей», - акцентувала Іванна Герус.  

Нагадаємо, трансформація санаторних шкіл відбувається з метою покращення якості надання освітніх послуг, відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», постанови Кабінету Міністрів України від 22 травня 2019 року №438 «про затвердження Положення про науковий ліцей».