На конкурс ініціатив місцевих карпатських громад надійшло 237 проєктних заявок

На конкурс ініціатив місцевих карпатських громад надійшло 237 проєктних заявок

23.06.2021

Завершився прийом заявок на Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад 2.0.
 
За підсумками другого конкурсного набору отримано 237 проєктних заявок, з яких представники Львівської області підготували 75 проєктів, Івано-Франківської - 71, Закарпатської – 46, Чернівецької - 45. 

За словами виконавчої директорки Асоціації "Єврорегіон Карпати-Україна" Галини Литвин, загальний бюджет поданих проєктів - майже 75 млн грн, з яких 51,5 млн грн - очікувані грантові кошти. 

«Такі цифри відображають реальний стан у громадах Карпатського регіону та показують, що для вирішення потреб громад на місцях необхідно залучати значний фінансовий ресурс», - каже Галина Литвин.. 
У розрізі пріоритетів:
 «Історико-культурна спадщина» - 80 проєктів;
 «Безпека громад Карпатського регіону» - 56 проєктів;
 «Розвиток спорту у гірських громадах» - 46 проєктів;
 «Природна спадщина» - 29 проєктів;
 «Подолання наслідків COVID-19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва» - 26 проєктів. 

«Традиційно найбільше проєктних заявок стосуються розвитку та популяризації спадщини Карпат, однак приємно відзначати, що громади дбають не лише про культурну складову, а й про не менш важливі напрямки безпеки та спорту в громадах», - зауважила Галина Литвин.. 

За її словами,  більше половини поданих проєктів підготували органи місцевого самоврядування - 135 заявок, зокрема 48 проєктів подали ОМС Івано-Франківської області, 40 - Львівської, 24 - Чернівецької та 23 - Закарпатської.  Громадські організації загалом подали 44 проєкти, комунальні підприємства - 42 проєкти, агенції регіонального розвитку - 9 проєктів, благодійні організації - 7 проєктів. 

Тепер відбуватиметься оцінка проєктів експертами.