На Личакові вшанували пам`ять видатного композитора Володимира Івасюка

На Личакові вшанували пам`ять видатного композитора Володимира Івасюка

04.03.2021

Сьогодні, 4 березня, відбуваються заходи з нагоди 72-річниці від дня народження композитора, поета, лауреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, Героя України Володимира Іваcюка. 

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник спільно з молоддю, громадськістю поклали квіти до його могили на Личаківському цвинтарі та  вшанували  пам’ять.

«Володимир Івасюк - це наша яскрава зірка, яка до своїх 30 років зробила неймовірно багато. Як би не змінювався час, мода, технології, його твори – хіти. Його пісні завжди будуть поміж нас! Вічна пам‘ять, Володимиру Івасюку!», - зазначив Євгеній Гірник.

Довідково:
4 березня 1949 року в містечку Кіцмані на Буковині народився один з основоположників української естрадної музики Володимир Івасюк. 
Сім років активного творчого життя митець прожив у Львові. Тут він навчався в медичному інституті та Львівській консерваторії. У місті Лева композитор, поет написав близько 70 авторських пісень, загалом за тридцять років він встиг створити понад сотню музичних творів. 
Пісні «Червона рута» та «Водограй» одразу стали хітами, а їхній автор відомим на весь світ.