На Львівщині діятиме Програма державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря

На Львівщині діятиме Програма державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря

07.12.2021

Сьогодні, 7 грудня, депутати обласної ради затвердили Програму державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря на 2021-2025 роки Львівської зони.

Як розповів директор департаменту екології та природних ресурсів ЛОДА Руслан Гречаник, реалізація  на території Львівської області цієї програми передбачає впровадження нової системи державного моніторингу у галузі охорони атмосферного повітря, отримання, збирання, оброблення та аналізу інформації про викиди забруднюючих речовин та рівень забруднення атмосферного повітря, оцінку та прогнозування змін та небезпек. 

За його словами, також відбуватиметься інформування населення про якість повітря, вплив його забруднення на здоров’я людей, а також здійснюватиметься моніторинг повітря завдяки спеціально встановленим обладнанням стаціонарних постів автоматизованої системи, яка працюватиме онлайн.

Програма є погоджена Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України та передбачає фінансування як з державного, так і з обласного бюджетів.