На Львівщині планують створити нові станції екстреної медичної допомоги

На Львівщині планують створити нові станції екстреної медичної допомоги

25.02.2021

У Центрі екстреної медичної допомоги планується створення 7 нових станцій ЕМД, зокрема у Львові, Буську,Стрию, Самборі, Дрогобичі, Новояворівську, Червонограді. 

Про це розповів в.о. директора ЦЕМД Андрій Васько під час засідання комісії з питань охорони здоров’я та материнства обласної ради.

«Нарешті ми вийшли на рівень обговорення оновленої структури Центру з поділом обласної станції на 6 районних станцій та станцію Львів. Це питання піднімалось в різні часи практично усіма попередніми керівниками Центру. На часі його втілити у життя», - зазначив Андрій Васько.

За його словами, до їх складу за територіальним принципом увійдуть усі нинішні підстанції  та пункти базування. Приблизний географічний поділ, як нових 7 районів області. Станційні логістичні та адміністративні потужності будуть розміщені на базі наших 6 багатопрофільних лікарень інтенсивного лікування (БЛІЛ) в районах області та на території 2 БЛІЛ у Львові. У зону повноважень керівника станції входитиме від 7 до 10 ПС/ПБ. Додатково плануємо відкривати ще 2 підстанції у Львові та 2 пункти тимчасового базування ЕМД.

Андрій Васько наголосив, що  така структура дасть кращу координацію і контроль роботи на місцях, в тому числі й за використанням ресурсів, ефективну логістику, кращу комунікацію з ОМС на місцях, запуск електронного документообігу, можливість контролю якості, кращу комунікацію з персоналом на місцях.