На Львівщині стартували тренінги для територіальних громад щодо розробки проєктних ідей та залучення фінансових ресурсів

На Львівщині стартували тренінги для територіальних громад щодо розробки проєктних ідей та залучення фінансових ресурсів

12.05.2021

Асоціація місцевих рад «Ради Львівщини» розпочала серію тренінгів для підвищення рівня компетенцій проєктних менеджерів територіальних громад.

Учора, 11 травня, стартували навчання за темою: «Проєкти й управління ними: погляд донорів (написання грантових заявок для територіальних громад та їх оцінка донорами)».

Завдання тренінгу - ознайомити учасників тренінгу з особливостями розробки проєктних ідей, надати знання щодо підготовки проєктних пропозицій для залучення фінансування проектів від фондів ЄС та донорів, що присутні в Україні.

Як розповів виконавчий директор Асоціації Андрій Якимів, під час тренінгу  учасникам розкажуть про проєкти та його складові,  як описати основну проблему, сформулювати мету та завдання проєкту,  хто такі  донори і як їх зрозуміти, для чого потрібен моніторинг та оцінка, як скласти ідеальний бюджет проєкту та що потрібно додати, щоб переконати донора його підтримати.

 «У зв’язку з карантином подію доводилося декілька разів переносити, але нарешті наші навчання стартували. Тому дякуємо всім, хто приїхав, а це - представники з 20 громад. Разом із нашим тренером Русланом Крапличем, переконаний, вони отримають необхідні їм знання, навички та досвід, яким зможуть дітися у себе на місцях», - зазначив Андрій Якимів. 

Окрім того, 13-14 травня заплановано проведення наступного тренінгу - «Фандрейзинг для територіальних громад», під час якого учасники ознайомляться з основними інструментами залучення фінансових ресурсів, особливостями фандрейзингового плану та стратегії.