На Львівщині стартували XXI обласні змагання вальників лісу

На Львівщині стартували XXI обласні змагання вальників лісу

05.07.2019

XXI обласні змагання вальників лісу стартували в Ожидівському лісництві  ДП «Буське ЛГ».  Львівське обласне управління лісового та мисливського господарства впродовж років організовує подібні змагання з метою пропагування і розповсюдження передового виробничого досвіду його  учасників. 

Участь в урочистому відкритті змагань взяв перший заступник голови Львівської обласної ради Андрій Білоус. Традиційно пролунав Державний Гімн України, опісля відбулося освячення. 

Цього року   з пилкою в руках перемогу виборювали 16 кращих майстрів львівських лісгоспів, а також  юніори. Свій професіоналізм вальники демонстрували у 5 етапах змагань:

- звалювання дерева;

- відокремлення гілок;

- монтаж нового ланцюга та поворот шини пилки;

- розкряжування стовбура комбінованим різом;

- точне розкряжування.

Багато позитивних емоцій, чудовий настрій на свіжому повітрі в приємній компанії отримав кожен, а переможцям дісталися грошові винагороди та цінні подарунки. 

Довідково

Сьогодні заготівлю деревини на Львівщині здійснюють,  як бригади лісогосподарських підприємств, так і приватні підприємства, які надають послуги лісівникам. Загалом на лісозаготівельних роботах на Львівщині зайнято понад 700 чоловік.  Державними лісогосподарськими підприємствами Львівщини щороку заготовлюється понад 900 тис. м3 деревини від різних рубок, а всього в Україні до 20 млн. м3 деревини, що є в рази менше за обсяги заготівлі деревини нашими сусідами з подібною площею лісів. Зокрема,  Польща заготовляє близько 45 млн. м3, а Німеччина більше 80 млн.м.3 деревини у рік.