На Львівщині вшановують загиблих захисників України

На Львівщині вшановують загиблих захисників України

14.10.2021

14 жовтня, у  День захисників та захисниць України  та 79-річниці створення Української повстанської армії у Львові на Личаківському кладовищі відбулася поминальна панахида за загиблими у війнах українськими воїнами та покладання квітів на полях почесних поховань.

На заходи крім духовенства прийшли представники громадськості Львівщини, військові, керівництво та депутати Львівської обласної ради, представники обласної державної адміністрації, влади міста.

Вшановувати пам’ять борців за незалежність України розпочали молитвою біля Меморіалу невідомому воякові УПА, а згодом перейшли на 67 та 76 поля, де поховані захисники, які віддали життя, відстоюючи суверенність держави на сході України, в сучасній російсько-українській війні.

«Сьогодні українці з вдячністю, молитвами згадують мужніх людей, які в різні часи,  за складних обставин, загроз, заступалися за рідну землю. День захисників та захисниць,  День українського козацтва, день створення Української повстанської армії та Покрову Пресвятої Богородиці -  ці чотири знаменні дати пов’язані між собою та символізують зв’язок поколінь, історичну традицію, нашу боротьбу за свободу, незалежність та свою державу», - наголосила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак та закликала не забувати про тих, хто щоденно віддано і жертовно продовжує захищати нашу землю від ворогів у зоні АТО/ООС.

Нагадаємо, делегація депутатів та працівників  Львівської обласної ради 11 жовтня побувала на сході України. Львів’яни зустрілися із земляками, які перебувають на службі у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила, та ознайомилися з умовами, в яких українські захисники виконують бойові завдання, а також передали гуманітарний вантаж.

Молитва за захисниками України відбудеться також у Гарнізонному храмі св.ап. Петра і Павла. Літургію очолить владика Степан Сус.