На Львівщині завершився фестиваль "Зашків-2021"

На Львівщині завершився фестиваль "Зашків-2021"

21.06.2021

На Львівщині завершився ювілейний патріотичний фестиваль «Зашків», який присвятили 130-тій річниці з дня народження Євгена Коновальця. Фестиваль відбувся вже в п’ятнадцяте.

Основна мета - вшанувати та нагадати про визначну постать української історії Євгена Коновальця. Подія традиційно відблася у селі Зашків, малій батьківщині полковника. Патріотичне молодіжне свято тривало упродовж 18 - 20 червня.

Цьогорічний фестиваль «Зашків» організували з різноманітними атракціями на кількох локаціях.

18 червня відбулося вшанування пам’яті полковника Євгена Коновальця, похід до музею Євгена Коновальця. Молодь біля варти співала патріотичні пісні, могла пограти у футбол босоніж, здолати крос або ж взяти участь у велопробігу.

19 червня ранок фестивалю розпочався з велопробігу «Від Степана до Євгена». Учасники стартували біля пам’ятника Степанові Бандері.

У другий день заходу презентували за участі кіборгів виставку «Ти вистояв – не вистояв бетон», на якій були представлені фотографії, зроблені в останні дні захисту Донецького аеропорту та різноманітна військова атрибутика. Провели тренування з теренової гри, основ самозахисту, домедичної допомоги. Відтворили бій УПА, влаштували турніри з футболу босоніж.

Діяли також майданчики неформальної освіти. Усе це відбулось поблизу спеціально облаштованого наметового містечка.

Ввечері на учасників чекала музична програма за участю колективів патріотичного спрямування. Хедлайнером заходу став гурт «Мері».

Упродовж трьох днів на фестивалі працювали «Тверезий патруль» та «ЕКО-патруль», які відповідали за тверезий стан учасників та чисте довкілля.