На Львівщину релокувалися 203 підприємства, 130 – уже працюють

На Львівщину релокувалися 203 підприємства, 130 – уже працюють

16.08.2022

На Львівщину переїхали 203 підприємства з інших регіонів України, 130 з яких уже запустили свої виробничі потужності. Переважають підприємства, що працюють у галузях легкої промисловості, машинобудування, металообробки.

Про це повідомив департамент економічної політики Львівської ОВА під час засідання комісії з питань діяльності агропромислового комплексу, підприємництва та інвестицій Львівської обласної ради.

Найбільше релокувалося до нас підприємств із Київської, Харківської і Донецької областей, найчастіше у Львівський, Стрийський і Дрогобицький райони. Створено 4,55 тис. робочих місць.

«На Львівщині працює програма підтримки бізнесу на час воєнного стану, у межах якої, зокрема, релоковані підприємства можуть отримати безповоротну фінансову допомогу. Але для цього вони мають перереєструватися на території Львівської області. 

Під час засідання з колегами-депутатами обговорили інформацію профільного департаменту та запропонували свої пропозиції щодо покращення ситуації з релокацією бізнесу на Львівщину», - розповів голова комісії Юрій Раделицький.