На оновленому стадіоні СКІФ відбулися перші змагання

На оновленому стадіоні СКІФ відбулися перші змагання

14.09.2020

У суботу, 12 вересня, відбулися перші змагання на оновленому стадіоні «Скіф» Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського – Відкритий кубок з легкої атлетики. На найсучасніших бігових доріжках позмагались понад 100 атлетів.

За висновками фахівців, покриття стадіону відповідає технічним вимогам для проведення національних та міжнародних змагань.

Реконструкцію стадіону СКІФ завершили наприкінці серпня. Кошторисна вартість проєкту – понад 13 млн грн. Фінансування – Державний фонд регіонального розвитку і обласний бюджет.

Тут облаштували бігові доріжки та сектори. Роботи з облаштування бігових доріжок виконували на сучасному обладнанні, за допомогою повністю автоматизованого укладача поліоританової стяжки нового покоління, розробленого для облаштування професійних легкоатлетичних доріжок товщиною від 6 до 50 мм.

«Стадіон СКІФ є унікальним, оскільки розташований на місці піщаного кар’єру та захищений від вітру зеленими насадженнями, а це забезпечує мінімальну похибку в результатах спортсменів-легкоатлетів та покращує їх загальні показники», - наголосив очільник федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул.