Обласна рада підтримала приєднання психіатричної лікарні «Заклад» до обласної клінічної психіатричної лікарні

Обласна рада підтримала приєднання психіатричної лікарні «Заклад» до обласної клінічної психіатричної лікарні

13.04.2021

На сесії 13 квітня депутати Львівської обласної ради проголосували за  припинення діяльності  комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна психіатрична лікарня «Заклад», розташованого в селі Заклад Миколаївського району та приєднання його до комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради «Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня».

Реорганізація психіатричної лікарні «Заклад» не означає її закриття, запевняють депутати. Медустанова залишається і надалі надаватиме послуги пацієнтам. Оптимізація штату торкнеться лише адміністративно-управлінського апарату лікарні. Трудовий колектив «Львівської обласної психіатричної лікарні «Заклад» шляхом переведення  оформлять в штат «Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні".  

"Питання доцільності реорганізації медичного закладу тривалий час обговорюється в обласній раді, державній адміністрації та в медичному середовищі. З огляду на  умови, в яких перебувають пацієнти, структуру лікарні необхідно переформатувати. Я не беруся коментувати професійність того що там відбувається, нехай це зроблять фахівці. Але я вважаю, що люди літні і хворі люди мають  знаходитися в належних умовах і отримувати якісне лікування, - прокоментувала рішення голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Враховуючи процедуру реорганізації комунального некомерційного підприємства, саме "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" є правонаступником майна, прав та обов'язків психіатричної лікарні «Заклад».

Відповідне рішення раніше було підтримане профільними комісіями з питань комунального майна і з питань охорони здоров’я та материнства Львівської обласної ради.