Обласна рада погодила перейменування населених пунктів Славське та Рудне - остаточне рішення за парламентом

Обласна рада погодила перейменування населених пунктів Славське та Рудне - остаточне рішення за парламентом

20.09.2022

Депутати Львівської обласної ради клопотатимуть перед Верховною Радою України щодо перейменування населених пунктів Славське та Рудне у Славсько та Рудно.

Таке рішення прийняли обласні депутати під час сесійного засідання 20 вересня. Більшістю голосів обласна рада підтримала ініціативу повернути населеному пункту смт Славське, Славської селищної ради історичну назву -  Славсько із традиційним і звичним для місцевої громади звучанням. Рішення щодо відмови від радянської форми назви та перейменування населеного пункту депутати Славської селищної ради прийняли у травні 2020 року та звернулися з відповідною пропозицією до обласних депутатів.

Водночас обласна рада погодила також перейменування населеного пункту Рудне, Залізничного району міста Львова, повернувши історичну назву Рудно. З відповідним зверненням до обласної ради звернулася депутатка Львівської міської ради Ольга Посипанко та ініціативна група громади.

Відповідні рішення обласні депутати скерують до Верховної Ради України, яка і має затвердити остаточне перейменування цих населених пунктів.