Обласна рада внесла зміни до бюджету

Обласна рада внесла зміни до бюджету

21.05.2019

Сьогодні, 21 травня, під час II пленарного засідання XIX чергової сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до показників обласного бюджету Львівської  області на 2019 рік. Обласна рада своїм рішенням перерозподілила видатки обласного бюджету на загальну суму 39140 тис. грн для вирішення окремих проблемних питань за зверненнями головних розпорядників коштів обласного бюджету.

Зокрема збільшено видатки для департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації на 20900 тис. грн:

- на реконструкцію приміщень першого поверху секцій “Б” та “В” КНП ЛОР “Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр” по вул. Гашека, 2а, в тому числі виготовлення проектно-кошторисної документації - 6000 тис. грн;

- реконструкцію КЗ ЛОР “Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр” по вул. Дністерська, 27 у м. Львові (лікарня, поліклініка та гаражі з метою енергозбереження) – 6000 тис. грн;

- виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонтно-реставраційні роботи головного корпусу пам’ятки архітектури місцевого значення та благоустрою прилеглої території КЗ ЛОР “Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня” по вул. Кульпарківській, 95 у м. Львів – 1000 тис. грн;

- виготовлення проектно-кошторисної документації на будівництво корпусу дитячої онкології, гематології та трансплантації кісткового мозку КНП ЛОР “Західноукраїнський дитячий спеціалізований медичний центр” по вул. Дністерська, 27 у м. Львів – 1000 тис. грн;

- проведення капітального ремонту інженерних мереж пологового корпусу Львівської обласної клінічної лікарні – 6900 тис. грн.

Департаменту освіти і науки облдержадміністрації з метою забезпечення діяльності у 2019 році навчально-реабілітаційного центру І-ІІ ступенів Святого Миколая та Львівської спеціальної школи-інтернат І-ІІІ ступенів Марії Покрови для дітей з особливими освітніми потребами збільшено обсяг видатків на реалізацію Програми розвитку освіти Львіщини на 2017-2018 роки на 4341,8 тис. грн у межах загального обсягу видатків на освіту.

Управлінню капітального будівництва облдержадміністрації збільшено видатки на 600 тис. грн для будівництва дитячого будинку сімейного типу в м. Радехів.

Департаменту архітектури та розвитку містобудування облдержадміністрації збільшено видатки на 4063 тис. грн для реставрації ансамблю Домініканського монастиря в м. Жовква (пам’ятка архітектури національного значення ох. №387).

Департаменту економічної політики облдержадміністрації зменшено видатки на 6663 тис. грн. Зокрема, планується зменшення на 14000 тис. грн обсягу видатків, передбачених на створення комунального підприємства Львівської обласної ради “Львівське обласне шляхово-ремонтне підприємство”, та збільшено видатки на будівництво Народного дому в селі Великі Грибовичі Жовківського району в сумі  5000 тис. грн,  будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у  с. Либохора Турківського району – 2000 тис. грн, проведення капітального ремонту частини покрівлі Солонської СЗШ I-II cт. в с. Солонсько Дрогобицького району – 337 тис. гривень.  

Департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації збільшено видатки на 1100 тис. грн для проведення капітального ремонту елементів благоустрою військово-медичного клінічного центру Західного регіону в рамках виконання заходів Комплексної програми “Безпечна Львівщина”.

Департаменту фінансів облдержадміністрації пропонується збільшено обсяг іншої субвенції для місцевих бюджетів у рамках реалізації Програми проведення обласного конкурсу проектів  місцевого розвитку на 5030 тис. гривень.

Варто зауважити, що обласна рада також внесла низку технічних змін до обласних профільних програм.