Олександр Ганущин зустрівся із представниками Національної служби здоров’я України

Олександр Ганущин зустрівся із представниками Національної служби здоров’я України

10.09.2019

 

Сьогодні, 10 вересня, у Львівській обласній раді відбулася зустріч голови облради Олександра Ганущина та голови облдержадміністрації Маркіяна Мальського з керівництвом Національної служби здоров’я України.

Присутні обговорили питання створення Західного департаменту НСЗУ, який відучора очолила колишня директор ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ» Мар’яна Возниця.
Також йшлося про втілення в життя реформи вторинної та третинної медичної допомоги, забезпечення робочих місць лікарів комп’ютерами та необхідним обладнанням.

Олександр Ганущин наголосив на важливості питання щодо напрацювання комплексного плану з реорганізації медичних установ.
«Нам потрібно провести широке обговорення на рівні медичної спільноти, органів місцевого самоврядування і вийти на план щодо реорганізації закладів медицини третього рівня з подальшим його розглядом на сесії обласної ради, - зауважив голова ЛОР. – Усі проблемні питання охорони здоров’я на місцевому рівні ми розуміємо і вивчаємо. Ті речі, які в нашій компетенції, ми готові вирішувати та реагувати. Окремим пунктом хочу зупинитися на підвищенні якості та рівня екстреної медицини, зокрема щодо забезпечення працівників гідними заробітними платами, технічними, транспортними засобами. Очікуємо на розуміння й з боку НСЗУ». 

В свою чергу голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко наголосив, що є чимало викликів попереду, але, на його переконання, спільно з представниками місцевої влади вдасться їх вирішити і ми рухатимемось у правильному напрямку.

Також Олег Петренко відзначив активну роботу Львівщини щодо перетворення закладів охорони здоров'я з бюджетних установ на комунальні некомерційні підприємства.