Опорні лікарні, які приймають хворих на коронавірус, отримали високоякісні апарати ШВЛ

Опорні лікарні, які приймають хворих на коронавірус, отримали високоякісні апарати ШВЛ

23.06.2020

У вівторок, 23 червня, відбулася передача апаратів ШВЛ швейцарського виробництва Hamilton Medical опорним у боротьбі з коронавірусом медичним установам.
Два апарати ШВЛ отримала Львівська інфекційна лікарня,  один – Центр легеневого здоров’я плюс дефібрилятор та один – Бродівська центральна районна лікарня.

«Це приклад чіткої та злагодженої роботи депутатського корпусу, керівництва лікарень та фірми-постачальника «Ксенко».
Завдяки обласному бюджету, нашим благодійникам робимо усе можливе, аби вишукати та придбати на ринку виробництва висококласних ШВЛів апарати для потреб Львівської області. 
Ситуація з поширенням коронавірусної інфекції складна, тому маємо думати над забезпеченням усім необхідним лікарень та захистом наших медичних працівників», - зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Як наголосив перший заступник голови Львівської обласної ради Богдан Гагалюк, на місцях ніхто не чекає допомоги від держави, а самостійно вишуковуються можливості придбати таке високоякісне обладнання.  «Майже щотижня ми стараємося в наші медичні заклади передавати необхідну допомогу.  Сьогодні ми представляємо апарати найвищого класу, один з них, який отримає Центр легеневого здоров’я,  з інтелектуальною пам’яттю, які, без сумніву, рятуватимуть життя та здоров’я пацієнтів з ковідом. Вартість таких апаратів від 600 тисяч гривень до 2 млн грн», - додав він.

Як відомо, учора  також Львівський обласний госпіталь ветеранів війн та репресованих отримав  висококласний апарат штучної вентиляції легень.