Паралімпієць Павло Баль - чемпіон світу з біатлону

Паралімпієць Павло Баль - чемпіон світу з біатлону

20.01.2022

Сьогодні, 20 січня, на чемпіонаті світу з біатлону та лижних перегонів серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату, який триває у норвезькому Ліллегаммері, "золото" на дистанції 12.5 кілометрів виборов представник Львівщини, вихованець комунального закладу Львівської обласної ради "Львівський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" Павло Баль. Це перша нагорода такого високого ґатунку в історії парабіатлону Львівщини.

Павло Баль родом з Мостищини. Минулий сезон він завершив на сьомій позиції світового рейтингу. До львівського «Інваспорту» прийшов після високої ампутації кінцівок. Тут йому запропонували кілька видів спорту, однак обрав саме лижні перегони та біатлон. Тренується під керівництвом Богдана Добрянського.

Усього у чемпіонаті світу з лижних перегонів та біатлону взяли участь спортсмени з 32 країн світу. Львівщину на змаганнях, окрім Павла, представляв Василь Кравчук. Йому вдалось вибороти "срібло" у лижних перегонах. Обидва спортсмени готуються до участі у Паралімпійських Іграх.