Перша леді передала Західноукраїнському дитячому центру дороговартісне медичне обладнання

Перша леді передала Західноукраїнському дитячому центру дороговартісне медичне обладнання

17.04.2023


В межах візиту на Львівщину Перша леді України Олена Зеленська відвідала Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр та передала новітній томограф, енцефалограф, цитометр, ПЛР-системи та інше обладнання для якісної діагностики, які  відтепер працюватимуть у Центрі. Ультрасучасне обладнання отримали завдяки коштам, які зібрало Посольство України у Великій Британії під час спеціального благодійного аукціону. Загальна сума закупівлі - понад 45 млн грн.

"Я вдячна Посольству, яке відгукнулося на пропозицію об’єднати зусилля, щоб зібрати кошти для придбання сучасного медичного обладнання", - сказала дружина Президента.

Медики також представили Першій леді та Міністру охорони здоров’я Віктору Ляшко уже повністю реалізований проєкт: подароване обладнання встановили і підготували до роботи. Зауважимо, що отримане устаткування – єдине на Львівщині, на якому можуть виконувати дослідження такого високого рівня. 

«Це дуже приємна для нас і дуже важлива для наших пацієнтів подія. Адже така допомога значно посилить наші діагностичні можливості, вдосконалить надання медичної допомоги дітям, і часто навіть збереже життя малечі», - зазначив директор Центру Андрій Синюта.

Олена Зеленська відвідала також Клініка психічного здоров'я дітей, підлітків та молоді ЗУСДМЦ, яка активно працює у Національній програмі психічного здоров’я та психосоціальної підтримки. Чуттєва фотосесія родин, які виховують діток з розладами аутичного спектра, у коридорах Клініки привернула увагу пані Олени Зеленської і на кілька митей затримала біля себе.

Віднедавна Клініка долучилась до Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? . З досвіду знаємо, що 90% громадян України за цей рік відчули симптоми тривожного розладу. А в наших групах підтримки для батьків «Діти і війна» за сприяння ЮНІСЕФ в Україні долають воєнні травми цілими родинами.