Поблизу Старого Самбора висадили майже 3 гектари нового модриново-ялинкового лісу

Поблизу Старого Самбора висадили майже 3 гектари нового модриново-ялинкового лісу

22.10.2021

Сьогодні, 22 жовтня, голова Львівської обласної ради Ірина Гримак, голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Віталій Свіщов, депутати облради Михайло Дзюдзь, Михайло Гичка та Микола Іщук, працівники комунальних лісових господарств на території Бачинського лісництва Старосамбірського ОКС ЛГП «Галсільліс» висадили понад 10 тисяч саджанців лісу. 

Як розповів в. о. генерального директора ОКС ЛГП «Галсільліс» Іван Підгорецький, для висадки підібрали спеціальну ділянку, яка раніше не була засаджена лісом та провели аналіз грунту. «За результатами аналізу прийняли рішення вперше, за час існування Галсільлісу, висадити плантацію модрини - понад 8,5 тисяч саджанців.», - зазначив Іван Підгородецький. 

«Завдяки сьогоднішній акції ми збільшили площу лісу в області на майже 3 гектари. Вибрали модрину європейську не випадково, адже вона  морозостійка, світлолюбна рослина, а в умовах цього грунту – ще й  швидкоросла. Сподіваємося, що вже за п`ять років вона виросте до 2 метрів. Головне її правильно протягом цих перших років доглядати, обкошувати, щоб трава її не заглушувала»,  – наголосив керівник Старосамбірського Галсільлісу Петро Домінік.

В свою чергу голова Львівської обласної ради Ірина Гримак подякувала ініціаторам акції, колегам-депутатам, працівникам Галсільлісу за бережливе ставлення до природи, відновлення та розширення лісових масивів.

«Садити та вирощувати ліс - дуже не проста справа. Але завдяки нашому комунальному підприємству Галсільліс ми прагнемо щороку збільшувати площі лісу та висаджувати різні лісові культури. Важливо примножувати для наших наступних поколіннь той неоціненний природній ресурс, яким є ліс», - зазначила Ірина Гримак.