Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній цими вихідними відвідує Львівщину

Предстоятель Православної церкви України Митрополит Епіфаній цими вихідними відвідує Львівщину

11.09.2021

З нагоди вшанування пам’яті видатного українського культурно-просвітницького і релігійного діяча, преподобного Іоана Вишенського упродовж 11 – 13 вересня триває Першосвятительський візит у Львівську область Митрополита Київського і всієї України, предстоятеля Православної церкви України Блаженнішого Епіфанія.

«Підносячи сьогодні молитви в храмі на честь Святої Трійці у старовинному місті Судова Вишня на Львівщині, просимо, щоби святий Іоан Предтеча своєю ревністю зберіг нас від беззаконь, наповнив наші душі любов’ю і благословив наш земний шлях», - сказав Митрополит Епіфаній, звершуючи сьогодні, 11 вересня, Архієрейську Божественну літургію в храмі Святої Трійці міста Судова Вишня.

Після завершення Богослужіння відбулося освячення відреставрованого пам’ятника преподобному Іоану Вишенському Святогорцю.

«Преподобний Іван Вишенський залишив особливий слід в історії України і був одним із тих, хто боровся за духовний шлях розвитку нашого народу. Нехай незримо він завжди перебуває у цих благословенних місцях і захищає наш народ, принесе мир та спокій кожному, хто приходитиме сюди», - зауважив перебуваючи у Судовій Вишні депутат Львівської обласної ради Олег Дуда.