Проекти місцевого розвитку: на Жовківщині відкрили сквер Героїв

Проекти місцевого розвитку: на Жовківщині відкрили сквер Героїв

12.08.2019

У неділю, 11 серпня, у с. Смереків Жовківського району урочисто відкрили та освятили Сквер увічнення пам'яті Січових Стрільців, УПА, Героїв Небесної Сотні та полеглих в російсько-українській війні.

За словами заступника керуючого справами Львівської обласної ради Івана Собка, сквер Героїв – це ще один реалізований проект місцевого розвитку обласної ради.

Від Львівської обласної ради посадовець подякував сільському голові Богдану Стахіву та вручив подяки громаді, меценатам, які доклалися до спорудження Скверу пам’яті.

«Дай Боже, щоб в цьому сквері кількість стел не збільшувалася, а війна якнайшвидше завершилась нашою перемогою! Відома істина: хто не знає своєї історії і культури, той не має майбутнього», - сказав, звертаючись до громади села, Іван Собко.

Варто зауважити, що загальна вартість проекту – 310,6 тис грн, з яких: 145 тис грн – кошти обласного бюджету, 102 тис – базового рівня, 60 тис грн – спонсорський внесок, 3,6 – фінансовий внесок громади.

НАГАДАЄМО, Львівська обласна рада у 2018 році здобула І місце за практику «Обласний Конкурс проектів місцевого розвитку: спільно з громадою від ідеї до реалізації» у конкурсі Мінрегіону і Ради Європи «Кращі практики місцевого самоврядування».