Профільна комісія облради проінспектувала об`єкти історико-архітектурної спадщини, які реставруватимуть у цьому році

Профільна комісія облради проінспектувала об`єкти  історико-архітектурної спадщини, які реставруватимуть у цьому році

11.01.2021

У неділю, 10 січня, члени комісії з питань історико-культурної спадщини та туризму здійснили виїзд на об’єкти історико-культурної спадщини, які планують реставрувати у 2021 році за кошти обласного бюджету. 

“У сфері збереження історико-архітектурної спадщини є багато проблем. Окремим є питання до комплексної програми, дія якої вже завершилася, і ми зараз розробляємо нову. Також є багато питань, пов'язаних з підрядниками, якістю виконаних робіт, з контролем їх виконання, ефективністю використання коштів. Наразі труднощів є дуже багато, і щоб якось їх візуалізувати для себе, членів комісії і помічників, ми започаткували вчора традицію безпосереднього огляду на місці тих об'єктів, з якими працюємо і щодо яких приймаємо рішення. Вчорашній виїзд показав, наскільки важливо мати добрий зв’язок з духовенством, місцевими громадами, котрі дуже часто є ініціаторами звернень до нас та до профільного департаменту”, – розповів голова комісії Іван Щурко.

Відтак члени комісії відвідали п'ять об'єктів, серед яких церкви на хуторі Гамулець, що біля Волі Гамулецької, в Зарудцях, що на Жовківщині, у Буську, у Заболотцях, що на Бродівщині, а також у Полянах, що на Золочівщині.

Наступний виїзд планують у п'ятницю, 15 січня. Він буде стосуватися об'єктів  історико-архітектурної спадщини на Дрогобиччині, Самбірщині та Старосамбірщині. 

“Особливу увагу ми звертаємо на ті об'єкти, роботи на яких цього року мали би бути завершені. Там значна сума коштів витрачена, відповідно важливо добре спрогнозувати, прорахувати необхідні ресурси для того, щоб завершити роботи, і знову ж таки, щоб гарантувати їх належну якість”, – додав Іван Щурко.