Програму підтримки та розвитку Пласту розглянуть на найближчій сесії обласної ради

Програму підтримки та розвитку Пласту розглянуть на найближчій сесії обласної ради

01.02.2021

Комісія з питань молоді та спорту сьогодні, 1 лютого, підтримала і виносить на розгляд Львівської обласної ради проєкт Програми підтримки та розвитку Пласту у Львівській області на 2021 – 2025 роки.

«Комісія декілька разів розглядала і вдосконалювала проєкт Програми підтримки та розвитку Пласту, детально його вивчивши. У підсумку – депутати комісії своїм рішенням підтримали цей програмний документ і пропонують його на розгляд Львівській обласній раді», - зауважила голова комісії Тетяна Бей.

За словами депутата обласної ради Ростислава Добоша, програма підтримки та розвитку Пласту, у разі її ухвалення депутатським корпусом, надасть більш системну допомогу НСОУ «Пласт».

«Уже кілька десятків років заходи, табори, вишколи Пласту підтримуються у Львівській області. Зараз же ми пропонуємо створити комунальну установу облради «Обласний вишкільний пластовий центр», яка буде системно працювати над розвитком Пласту. Депутати перейнялися цією ініціативою і ставлять собі амбітну ціль – щоб в кожній громаді Львівщини був осередок пластунів. Ми готові донести ідею Пласту в кожну громаду і в межах нової програми допомагати в проведенні заходів, спрямованих на розвиток молоді Львівщини», - підсумував Ростислав Добош.

Зауважимо, що метою Програми підтримки та розвитку Пласту у Львівській області на 2021 – 2025 роки є необхідність забезпечити можливість долучитися до скаутського руху кожній дитині Львівщини, підтримку громад у залученні та підготовці пластових виховників, сприяння створення пластової інфраструктури для реалізації скаутської освітньої програми.