Психологи благодійних організацій допомагатимуть школам Львівщини

Психологи благодійних організацій допомагатимуть школам Львівщини

02.09.2022

За нормативами, посада психолога передбачена в школах, де навчається понад 700 дітей. Тобто, один психолог має займатися сьомастами учнями. Це, зрозуміло, є просто нереальним у нинішній ситуації, адже спеціаліст не в змозі надати якісну допомогу такій кількості дітей.

На цьому наголосила голова комісії з питань освіти і науки Львівської обласної ради Іванна Герус за результатами засідання робочої групи Медико-психосоціальної підтримки в громадах Львівщини за участю благодійних фондів та організацій.

«Після презентації рекомендацій щодо адаптації учнів із числа внутрішньо переміщених осіб до навчального року на Львівщині за сприяння проєкту Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» керівники відділів освіти громад і директори шкіл порушили питання браку психологів у навчальних закладах.

Тому я ініціювала робочу зустріч з представниками українських і міжнародних благодійних фондів та організацій, щоб з’ясувати їхній потенціал у напрямку психологічної допомоги учням та вчителям, і напрацювати спільно алгоритм такої співпраці.

Зауважу, що для благодійників важлива саме кооперація, бо вона сприятиме охопленню діяльністю якомога більшої кількість шкіл та освітян.

Плануємо, що за результатами нашої роботи будуть напрацьовані дидактичні матеріали, поради у галузі психологічної допомоги, які поширимо і за межі Львівщини», - розповіла Іванна Герус.

Нагадаємо, рекомендації за сприяння проєкту Ради Європи «Зміцнення громадської участі у демократичному процесі прийняття рішень в Україні» підготували з ініціативи комісії з питань освіти, науки та інновацій Львівської обласної ради.