Школа вищої спортивної майстерності – найкраща у національному рейтингу

Школа вищої спортивної майстерності – найкраща у національному рейтингу

01.04.2023

Комунальний заклад Львівської обласної ради «Школа вищої спортивної майстерності» - перший у щорічному рейтингу шкіл вищої спортивної майстерності за 2022 рік, сформованому Міністерством молоді та спорту України. На другому місці – Київська обласна школа, на третьому – Київська міська. Усього в Україні 35 шкіл такого формату.

Про це повідомила директор Школи вищої спортивної майстерності Уляна Штангрет.

Школа вищої спортивної майстерності – це навчально-спортивний і організаційно-методичний центр. Тут найкращих спортсменів області, членів збірної команди України готують до національних та міжнародних змагань, а також до Олімпійських ігор.

«У Львівській школі розвивають 15 видів спорту. Школу представляють 203 спортсмени. З ними працюють 45 тренерів, з них 25 тренерів – заслужені тренери України, а 9 – заслужені працівники фізичної культури та спорту.

За 2022 рік спортсмени школи на чемпіонатах та кубках України здобули 114 нагород. На міжнародних рейтингових змаганнях та етапах Кубків світу атлети вибороли для України 47 нагород. Саме ці показники і стали визначальними при формуванні рейтингу», - поінформувала Уляна Штангрет.