Солонківська територіальна громада презентувала три нові соціальні об’єкти

Солонківська територіальна громада презентувала три нові соціальні об’єкти

15.08.2021

У неділю 15 серпня у Солонківській територіальній громаді відкрили одразу три нові об’єкти соціальної інфраструктури: кабінет сімейного лікаря, спортивне поле зі штучним покриттям та дитячий майданчик.

Щоб забезпечити громадян якісними, а головне – доступними медичними послугами Солонківською сільською радою було вирішено облаштувати на території військового містечка Липники медичний кабінет. Адже мешканцям військового містечка щоразу доводиться їздити до сімейного лікаря за кілька кілометрів, до центру громади.

Новий медичний заклад повністю оснащено необхідним обладнанням з доступом до високошвидкісного інтернету для інтеграції з медичними інформаційними системами.

Заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод наголосив, що відкриття сучасного кабінету сімейної медицини - неординарна подія для всієї області. Заклад у Липниках доповнив 20-ку нововідкритих медичних установ на Пустомитівщині.

Проєкт реалізовували впродовж кількох місяців, спершу придбавши у комунальну власність приміщення на першому поверсі багатоквартирного будинку, площею 64 кв м. Відтак після проведення необхідних процедур та ремонтних робіт в комфортному приміщенні щоденно надаватимуть первинну медичну допомогу дітям та дорослим. У кабінеті пацієнтів прийматимуть 3 сімейних лікарів, та медсестра.

«Цей кабінет особливий ще й тим, що господарем тут став лікар-ветеран російсько-української війни Василь Проців.

Це один із двох медиків, які з Солонківської громади пішли на фронт добровольцями. На жаль, одного з них сьогодні нема з нами. Капітан Тарас Кончевич загинув, захищаючи Україну у 2015 році. Проте десь із неба він, я вірю, тішиться цій довершеній справі. Кожна людина повинна мати можливість отримати медичну послугу максимально зручно і максимально ефективно. Це важливий приклад для наслідування в усіх громадах», - зазначив Юрій Холод

Спорудження спортивного та дитячого майданчиків на території Солонки також відбулося з бюджету громади. Роботи розпочалися у липні цього року, їхня вартість - 3 млн 731 тис. грн. Проєкт передбачав облаштування майданчика під мініфутбол та волейбол, а також закупівлю нового обладнання й освітлення для дитячого майданчика.

«Це якраз є той реальний приклад спроможності громади, її здатності самостійно визначати й розв'язувати нагальні проблеми людей. Дітей більше не доведеться возити на майданчики до Львова, адже вони бігатимуть та розважатимуться у своєму новому, барвистому, а головне безпечному просторі. Багатофункціональний спортивний майданчик – це пропозиція якісних умов для заняття фізичною культурою та спортом для молоді й для літніх людей. У майбутньому Львівщина пишатиметься успіхами та високими спортивними досягненнями ваших фізкультурників і спортсменів», - привітав мешканців громади заступник голови Львівської обласної ради.