Спортивно-веслувальну базу в Наварії передадуть в обласну комунальну власність

Спортивно-веслувальну базу в Наварії передадуть в обласну комунальну власність

21.03.2023

Спортивно-веслувальну базу Львівського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України (с. Наварія, вул. Берегова, 7) передадуть у спільну власність територіальних громад Львівської області.

Таку ініціативу підтримала сьогодні, 21 березня, комісія з питань комунального майна обласної ради. 

Міністерство уже передало Львівській ОВА об’єкти Спортивно-веслувальної бази для подальшої їх безоплатної передачі у спільну власність громад Львівщини.

«Для розвитку водних видів спорту тут планується створити тренувальний центр водних видів спорту для проведення спортивних змагань різного рівня, підготовки членів збірних команд України в Олімпійських, Паралімпійських i Дефлімпійських iгpax, Всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи», - поінформував заступник голови комісії Ростислав Добош.

Як зауважив керівник управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус, оперативне управління спортивно базою здійснюватиме комунальний заклад облради «Школа вищої спортивної майстерності».

За словами начальника управління молоді і спорту Львівської ОВА Романа Хім’яка, влітку на Спортивно-веслувальній базі планується проведення 19 заходів обласного рівня з веслування на байдарках та каное, 12 заходів із веслування на човнах «Дракон».

«Разом з тим на базі навчально-тренувальну роботу проводитиме і національна збірна команда України. А у вересні традиційно відбудуться всеукраїнські змагання «ХХІ міжнародна Львівська регата», в якій беруть участь найкращі спортсмени України, а до повномасштабної війни приїздили спортсмени і з інших країн світу», - додав Роман Хім’як.

Остаточне рішення про передачу від Львівської ОВА в обласну комунальну власність спортивно-веслувальної бази, яка раніше була в підпорядкуванні Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України, має ухвалити Львівська обласна рада.