Стартував Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2022

Стартував Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2022

13.10.2021

Сьогодні, 13 жовтня, офіційно стартував Конкурс ініціатив місцевих карпатських громад-2022, який проводиться  у межах проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку».

Особливості конкурсного набору:
- наявність угоди чи декларації партнерства з органом місцевого самоврядування, на території якого реалізуватиметься проєкт;
- фінансування за кошти гранту лише капітальних видатків;
- проєкти мають бути реалізовані до 31 грудня 2022.

Заявниками Конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад-2022 можуть бути громадські організації, агенції регіонального розвитку, благодійні організації та комунальні підприємства, у партнерстві з органами місцевого самоврядування. 

Проєкти повинні відповідати одному із п’яти затверджених пріоритетів, а саме:
• історико-культурної спадщина
• природна спадщина
• розвиток спорту в гірських громадах
• безпека громад Карпатського регіону
• подолання наслідків COVID-19 для закладів охорони здоров’я та суб’єктів підприємництва.

Максимальний розмір гранту становить 250 тис. грн, обов’язковою умовою є наявність власного внеску у розмірі не менше 20%. 

Проєктні заявки слід подати до 8 листопада 2021 року. 

Дізнатись більше про умови конкурсу можна на сайті: https://ekarpaty.com/konkurs-initsiatyv-mistsevykh.../

Конкурс реалізується у рамках проєкту «Карпатська мережа регіонального розвитку» за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу у рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики – Підтримки регіональної політики України.

Додамо, що у 2018-2021 роках у рамках конкурсу одержано 1069 заявок, з яких профінансовано 230 проєктів загальним бюджетом майже 60 млн гривень.

Довідково:
Проєкт «Карпатська мережа регіонального розвитку» реалізує Асоціація органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати – Україна» у партнерстві з Міністерством розвитку громад і територій України, Львівською, Закарпатською, Івано-Франківською, Чернівецькою обласними державними адміністраціями і обласними радами.