Свято для дітей героїв організували в студентському спорткомплексі

Свято для дітей героїв організували в студентському спорткомплексі

01.06.2023

У Міжнародний День захисту дітей, 1 червня, для дітей українських захисників та героїв організували святкування з аніматорами, іграми, майстер класами, спортивними естафетами і змаганнями. Вперше свято відбулося в спорткомплексі Львівського Національного Університету імені Івана Франка.

На святкування запросили вихованців комунальних закладів Львівської обласної ради.

“Маємо багато дітей, які втратили батьків на війні, маємо дітей, батьки яких воюють, – розповіла організаторка заходу, голова благодійного фонду "Маленькі Мрії" Любов Боднар. – Також ми запросили школи, які завжди запрошуємо на наші заходи. Це “Довіра” і “Оберіг”, де виховуються діти з обмеженими можливостями. На святкуванні очікуємо від 300 до 500 дітей”.

За участь у квестах і спортивних змаганнях учасники отримували нагороди і подарунки. У перервах дітей частували фруктами, соками і піцою.

“Сьогодні свято для дітей, які точно потребують нашої опіки. У реаліях війни діти страждають від тривог і від того, що не можуть повноцінно реалізовувати себе, отримати право на освіту, на захист і на дозвілля”, – каже Уповноважений з прав людини на Львівщині, депутат Львівської обласної ради Тарас Подвірний.

“Тут присутні діти з сиротинців, діти, батьки яких загинули на фронті, діти наших українських героїв, діти з обмеженими можливостями і внутрішньо переселені особи. Хочемо щоби і вони відчули радість сьогоднішнього свята", – розповів співорганізатор свята, професор ЛНУ ім.І.Франка і депутат Львівської обласної ради Юрій Раделицький.

Провести свято допомогли студенти і викладачі франкового вишу.

“Допомагають студенти і викладачі. Також є працівники відділу, який займається соціальними проєктами. Тут вони працюють з дітьми. Сподіваємося, що захід у Міжнародний день захисту дітей тут відбуватиметься періодично”, – повідомив керівник профспілки франкового університету Юліан Бек.

“В університеті ми допомагаємо нашим колегам, які служать у Збройних Силах України, їхнім сім'ям і дітям. Створено центр соціального розвитку і гуманітарних ініціатив, який організовує заходи для дітей наших військовослужбовців, сиріт, дітей ВПО”, – зазначив проректор з науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку ЛНУ ім.І.Франка Володимир Качмар.