Театр імені Марії Заньковецької отримає грантову допомогу від Посольства Японії на оновлення світлового обладнання

Театр імені Марії Заньковецької отримає грантову допомогу від Посольства Японії  на оновлення світлового обладнання

12.02.2021

Посольство Японії в Україні у рамках програми грантової допомоги КУСАНОНЕ підтримало проєкт щодо модернізації світлового обладнання у Національному академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької у Львові на суму 84 тис . дол США.
Проєкт подала  Асоціація Єврорегіон Карпати-Україна. 

Як розповіла виконавчий директор АЄКУ Галина Литвин, у межах проєкту придбають та встановлять світлодіодне заливне освітлення (заливки сцени), окремі елементи фронтального освітлення сцени, а також  систему керування світловим обладнанням.

«Попереду – підписання угоди щодо фінансування та багато роботи, за яку ми уже готові братися. Радіємо, що маємо можливість покращувати матеріально-технічне забезпечення театру та переконані, що завдяки проєкту глядачі отримуватимуть ще більше задоволення від перегляду театральних постановок», - зазначила Галина Литвин.

Слід додати, що це уже другий проєкт, який отримав підтримку від Посольства Японії. Асоціація «Єврорегіон Карпати – Україна» у 2016 році реалізувала проєкт «Модернізація медичного обладнання для Львівської обласної клінічної лікарні ОХМАТДИТ», в рамках якого закупили лабораторне обладнання: аналізатор газів крові та електролітів, гематологічний аналізатор та біохімічний аналізатор, 4 монітори за наглядом стану пацієнта, 1 апарат штучної вентиляції легень.