У День міста в Новояворівську лунав пісенний фестиваль "Молода Галичина"

У День міста в Новояворівську лунав пісенний фестиваль "Молода Галичина"

12.07.2021

Міжнародний фестиваль сучасної української пісні "Молода Галичина" упродовж 25 років відбувається у Новояворівську. Мета дійства – підтримка талановитих молодих виконавців, популяризація сучасної української пісні серед дітей та молоді, впровадження новітніх форм музичного естрадного мистецтва.

Цьогоріч фестиваль організували та провели представники громадської організації «Фестиваль «Молода Галичина», Новояворівської міської ради за сприяння Львівської обласної ради та Львівської обласної державної адміністрації.

Діти - вокалісти та вокальні дуети, тріо змагалися у пісенному конкурсі в двох вікових групах: від 3 до 15 років та від 16 років і старші. Журі під керівництвом композитора, професора, народного артиста України Олександра Злотника обрало володаря Гран-Прі 2021 року та лауреатів у музичних жанрах: народна пісня, фольк-поп музика, джаз, блюз, рок-н-рол.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник подякував засновниці та співорганізаторці фестивалю Наталії Коваль, міському голові Володимирові Мацелюху та привітав громаду Новояворівська із Днем міста, який відзначають 12 липня. Євгеній Гірник звернув увагу на те, що пісенний конкурс у Новояворівську має доволі престижну історію, - "незважаючи на назву “Молода Галичина” – це один з найстаріших конкурсів-фестивалів незалежної України. Все починалося з невеликої регіональної події, а сьогодні це потужний міжнародний конкурс. Лауреатами нашої “Молодої Галичини” були заслужені артисти Наталія Бучинська, Тіна Кароль. А гостями, напевне, всі відомі виконавці та гурти".

Євгеній Гірник вручив грамоту Львівської обласної ради арт-менеджерові фестивалю Олегові Лисію, подяки обласної ради - адміністраторові фестивалю -Людмилі Пастушок, та лікарю-педіатру, завідувачу дитячої поліклініки КНП "Новояворівська лікарня ім. Юрія Липи" Новояворівської міської ради Степанові Олійовичу.

Також «Подякою Львівської обласної ради» за активну громадянську позицію, вагомий особистий внесок у розвиток сучасного українського музичного мистецтва, підтримку талановитої молоді та з нагоди 25-ї річниці Дня Конституції України відзначено Наталію Коваль – директора Міжнародного фестивалю молодих виконавців сучасної української пісні «Молода Галичина».

"Завдяки вашій праці пісня стає потужним брендом Львівщини та України! Тому будемо її підтримувати та розвивати", - наголосив перший заступник голови Львівської обласної ради.