У День Соборності України на Львівщині вшанували пам'ять Героїв, які загинули за незалежність України

У День Соборності України на Львівщині вшанували пам'ять Героїв, які загинули за незалежність України

22.01.2022

Із нагоди відзначення Дня Соборності України та 103-ої річниці проголошення Акту злуки УНР та ЗУНР сьогодні, 22 січня, на Личаківському кладовищі вшанували пам'ять борців за єдність і незалежність України.

Керівництво області, депутати обласної ради, народні депутати, військовослужбовці, громадськість поклали квіти до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії, до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького, учасника АТО В. Гурняка, Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича, а також до могил борців за незалежність України на полі почесних поховань №67 та №76. 

Священнослужителі відправили панахиду за тими, хто віддав своє життя в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

«Соборність – це готовність у будь-яку мить стати ланкою нашого живого ланцюга.

Це щодня стояти пліч-о-пліч як син або дочка, як батько або мати, як друг, як колега, як захисник і як відповідальний громадянин своєї країни.

Не випустити руки іншого, як би нас не намагалися розсварити або розділити. Бо єдність робить нас непереможними!

Важливо демонструвати особистим прикладом, що ми всі разом. Бо саме разом ми зможемо все!

З Днем Соборності!

Слава Україні!

Слава Героям України!», - зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.


Довідково:
День Соборності України  відзначають щороку 22 січня в день проголошення Акту Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.