У Львівській обласній раді виступають з ініціативою забезпечити системами відеоспостереження усі громади області

У Львівській обласній раді виступають з ініціативою забезпечити системами відеоспостереження усі громади області

21.01.2021

Про це  йшлося під час презентації Комплексної програми «Безпечна Львівщина» на засіданні комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань сьогодні, 21 січня.

«Встановлення систем відеоспостереження - є дуже важливим системним питанням, яке  ми хочемо поширити на усю територію області з залученням новоутворених ОТГ. Щоденну інформацію ми можемо зводити в єдину систему даних на базі оперативного штабу Головного управління Нацполіції. Станом на зараз ми маємо в області 129 відеокамер. Плануємо встановити мінімум по 4 точки відеоспостереження у кожній ОТГ.  

Це дасть можливість відстежувати порушення на дорогах, вулицях, громадських місцях та реагувати на них», - зазначив голова профільної комісії Назарій Сумало.

Також програмою передбачено кошти на утримання систем оповіщення і зв’язку цивільного захисту, організацію рятування на воді, підтримку системи територіальної оборони області, забезпечення кібербезпеки та захист від хакерських атак.

До переліку заходів також додано підтримку та сприяння матеріально-технічному забезпеченню окремих військових формувань.